Krémová česnečka s čerstvou majoránkou

Tak už to zase všude kolem prská a smrká. Chce to se preventivně pořádně vypálit, a nejlepší a nejúčinnější přírodní antibiotikum je zaručeně česnek. Takže česnečka to jistí. Amálka si ji dala ještě jako přídavek po obědě ve školce. Prý dost pálí, řekla mezi usrkáváním a snědla 3 naběračky 😉

 

Ingredience:

  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 6 velkých stroužků česneku
  • 3 brambory
  • 1 l zeleninového vývaru
  • čerstvá majoránka
  • sůl, pepř
  • tortilly

 

Postup:

Začněte jíškou. V kastrolu rozehřejte olej a přidejte mouku, můžete v klidu použít třeba špaldovou, já ji neměla, tak jsem dala klasickou pšeničnou hladkou. Nechtě ji zpěnit a přidejte prolisované česneky. Společně je tak půl minutky osmažte a přilijte studený vývar. Dobře rozmíchejte a osolte.  Pak přihoďte na kostičky pokrájené brambory a vařte do jejich změknutí. Polévku rozmixujte a přidejte nasekanou čerstvou majoránku, ta udělá s polévkou divy.
Na talíři okořeňte čerstvě mletým pepřem a podávejte s opečenou tortillou.

 

P1580320-1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.