Angreštový džem

Původně jsem neměla vůbec v plánu dělat džem z angreštu. Bylo ho tak akorát na zobání. Ale dostali jsem další, k tomu ještě meruňky a cesty před náma. Takže jsem ho nakonec raději zpracovala.

A zde je recept. Opět žádná složitost.

 

Ingredience:

  • 550 g angreštu ( bílý i červený)
  • 300 g třtinového cukru
  • 100 g cukru krupice
  • šťáva z 1 limetky
  • šťáva z 1/2 citronu

 

Postup:

Angrešt odstopkujte, dobře omyjte a rozpulte, jde to snadno prstama. Prosypte cukrem a v zakrytém hrnci nechte stát do druhého dne.
Druhý den přidejte k angreštu, který mezi tím pustil šťávu limetku a citron, zamíchejte a dejte vařit.
Mezitím sterilizujte sklenice.
Když angrešt začne vřít, teplotu snižte a pomalým varem vařte do zhoustnutí. Zkoušejte malé množství odebrat na talířek a sledujte hustotu džemu. Nyní ještě můžete angrešt znovu promačkat šťouchadlem.
Hotový džem plňte do připravených skleniček, dobře uzavřete, otočte dnem vzhůru a takto nechte vychladnout.

 

Angreštový džem_1

 

Angreštový džem_2

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.