Chřest s citrónem

Chřest s citrónem

Chřestová sezóna je tady! Konečně, těším se na ní celý rok.
Receptů na chřest je mraky a za tu krátkou dobu, co je k mání je potřeba jich vyzkoušet co nejvíc. Dneska tu mám recept úplně ten nejjednodušší, ovšem nikterak méně chutný, naopak. V jednoduchosti bývá často to největší kouzlo.

K tomuto receptu vám stačí pouze kvalitní zelený chřest a citrón, ideálně chemicky neošetřený, protože kromě šťávy budete potřebovat i kůru. Takže žádné zdržování a rovnou k receptu.

 

Ingredience:

  • zelený chřest
  • citrónová kůra a šťáva
  • olivový olej
  • himalájská sůl
  • čerstvě mletý černý pepř

 

Postup:

Troubu zapněte na 180°C.

Chřest si musíte nejdřív připravit a to tak, že odlomíte dřevnaté konce. Někde se píše, že se mají odříznout poslední 2cm. Já to ale raději odlamuji kousek po kousku a mám tak jistotu, že od každého zůstane jen ta dobrá část. Odlomené kousky ale nevyhazujte, můžete je použít třeba do vývaru, jen je pak musíte vždycky vyndat, jsou opravdu dřevnaté a ta vlákna se nedají moc jíst.
No a pak už jen ty pěkné kousky chřestu omyjte, osušte  a přesuňte rovnou na pekáč s pečícím papírem, kde už můžete přidat ostatní suroviny. Takže osolte, poprašte mletým pepřem, zakápněte citronovou šťávou a přidejte i nastrouhanou kůru. To celé zalijte olivovým olejem, promíchejte, ať je každý kousek obalený a šup s tím do trouby.
Pečte cca 12 minut, občas mrkněte jak se chřest v troubě má, aby byl na konci pečení pěkně změklý, ale ne žádné blátíčko.
No a to je celé, teď už jen nějakou flákotu k němu  :)
Dobrou chuť!

 

 

Chřest s citrónem_1

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>