Čas polívek už konečně zase nadešel. Ač polívky miluju a můžu jíst téměř kdykoliv, ty vedra který vládly letošním létem mi nechaly zajít na dlouhou dobu na polívky chuť. Tak jsem ráda, že už je zase vše u normálu.
Cizrnu si uvařte předem nebo použijte klidně tu konzervovanou. A pak už je to celkem rychlovka. A skutečná dobrota. Navíc žádné zahušťování, to spolehlivě zastane quinoa a cizrna, když polívku trochu promixujte tyčákem. Nebo když budete chtít polívku ještě hustější, ale nemáte rádi mixování, tak přidejte odevšeho ještě trochu navíc a párkrát projeďte šťouchadlem na brambory.
Ingredience:
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 větší brambory
- 35 g quinoy
- 220 g uvařené cizrny
- 1 lžička sušené mrkve a celeru
- 1 lžička sladké papriky
- kousek pórku
- 1 l zeleninového vývaru
- olivový olej
Postup:
Na oleji orestujte na drobno nakrájenou cibulku a česnek. Přidejte sušenou mrkev a celer a zarestuje. Přisypte papriku a zalejte horkým vývarem. Přihoďte nakrájené brambory, cizrnu a propláchnutou quinou. Osolte a vařte do změknutí. Ke konci ještě přidejte nakrájený malý kousek pórku.
Hotovou polívku můžete rozmixovat z části nebo celou a nebo ponechat. Dochuťte solí, pepřem a třeba dýňovým semínkem.