Jahodové pusinky

Ať už slavíte Svatého Valentýna nebo ne, tyhle pusinky si rozhodně i tak udělejte. Nejsou nijak náročné na přípravu, ale výsledek je luxusní nejen na chuť, ale i na pohled. No je to popravdě pěkná kalorická bomba, ale člověk tohle nejí každý den, tak co si jednou nedopřát zvýšenou dávku cukru 😉
Pokud chcete ještě zvýšit efekt, můžete přidat do hotového sněhu nějakou barvu a pusinky tak obarvit. Pohrát si taky můžete se zdobící koncovkou.
Jahody v žele jsou skvělou variantou čerstvých jahod, nepouští totiž šťávu.

 

Ingredience:

na pusinky (cca 35 ks po slepení):

  • 70 g bílků ( 2 velké)
  • 130 g krupicového cukru
  • špetka soli

na krém:

  • 1/2 balíčku Jahodová smetanová náplň Dr. Oetker
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • moučkový cukr dle chuti

na jahody:

  • 3-4 jahody
  • 1 balíček Dort-želé červené Dr. Oetker
  • 125 ml vody
  • cca 1 lžíce cukru
  • citronová šťáva

 

Postup:

Připravte si plech s pečícím papírem a troubu zapněte na 100°C.
Na pusinky vyšlehejte bílky se špetkou soli. nejdříve šlehejte na nižší otáčky. Až se vytvoří hustá pěna začněte postupně zašlehávat cukr. Pak otáčky zvyšte na maximum a šlehejte až vznikne sníh hladký, lesklý a hustý. Vyberte si koncovku na zdobící pytlík a můžete nastříkat pusinky na připravený plech. A rovnou s nimi do trouby. Pečte nebo lépeji řečeno sušte je dle jejich velikosti 1-1,5 h.
Než se pusinky upečou, připravte si jahody. Jahody nakrájejte na půlky nebo čtvrtky, podle jejich velikosti. Ve vodě rozmíchejte želé a cukrem a kapkou citronové šťávy a uvařte dle návodu na obalu. Do hotového želé zamíchejte opatrně připravené jahody a nalijte je třeba na talíř v jedné vrstvě, nechte zchladnout. Pracujte rychle, protože želé tuhne díky menšímu množství vody rychleji.
Připravit si taky můžete rovnou i krém. Jednoduše vyšlehejte šlehačku, cukr a jahodovou náplň do tuha. Než krém použijete, uchovejte ho v lednici.
Hotové pusinky nechte vychladit a pak můžete začít s plněním. Připravte si vždy dvě pusinky, nastříkejte na každou trochu krému, mezi vložte připravenou jahodu s želé a spojte je k sobě.
A teď už nezbývá nic jiného než si uvařit kávu a můžete si nechat chutnat.

 

 

Jahodové pusinky_1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.