Pórková polévka s ječnými krupkami

Na pórkovou polévku mám chuť už děsně dlouho. Tak dlouho jsme ji neměly a to jsem ji dělala docela často. No jo, ale od dob, kdy jsem Amálce dělala příkrmy a vařila všechny možné polívky už jsou dávno pryč a já zjišťuju, že některé oblíbené recepty tak trochu vytěsňují ty nové a to je škoda. Pórková byla u nás vždycky jedna z nejoblíbenějších polívek.
Dělám ji v různých modifikacích, nejčastěji dle momentální nálady a dle stavu surovin doma, ale ono toho do ní zase tolik nepřijde, takže je to dost jednoduchý 😉 Tahle je zahuštěná krupkami a vločkami, téměř bez práce a hotová v cuku letu. Důležité jsou ale ty bylinky, které dají polívce tu správnou vůni a šmak 😉

 

Ingredience:

  • bílá část pórku ( cca 15 cm)
  • 3 menší brambory
  • 1/2 lžičky sušené celerové natě
  • 1/2 lžičky sušeného libečku
  • 1 hrst ovesných vloček
  • 2 hrstky ječných krupek
  • 1 l vody nebo zeleninového výbaru
  • sůl
  • olivový olej

 

Postup:

Pórek nakrájejte na nudličky a orestujte na kapce olivového oleje, případně chcete-li a nejste vegan můžete použít máslo.
Brambory nakrájejte na kostičky a přihoďte k pórku, přisypte celer a libeček, vhoďte vločky a krupky, osolte a zalejte vodou. Vařte do změknutí. Nakonec zeleninu rozšťouchejte šťouchadlem na brambory a na talíři posypejte majoránkou.

 

P_20171107_122541-1

 

P_20171107_122609-1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.