Soba nudle jsou japonské těstoviny bez vajec, z pohankové mouky, jsou tedy přirozeně bezlepkové. Mají světle hnědou barvu a vaří se kratší dobu než klasické semolinové těstoviny. Dají se koupit už téměř všude, takže nic nedostupného.
Soba nudle se podávají jak teplé, často ve výrech nebo studené ve formě salátů.
Jejich příprava je velmi rychlá. Dnešní recept není výjimkou.
Ingredience:
- 3 stroužky česneku
- 2 cm kousek zázvoru
- 250 g koktejlových krevet
- 1 jarní cibulka
- 1 pak choi
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce javorového sirupu
- 2 lžíce bílého vína
- 2 lžíce rostlinného oleje
- sůl, pepř, chilli
- 150 g soba nudlí
Postup:
Nudle dejte vařit do mírně osolené vody dle návodu ( cca 3 minuty). Pak je sceďte a propláchněte studenou vodou.
Ve větší pánvi nechte na oleji lehce zpěnit na jemno nakrájený česnek a zázvor. Přihoďte k nim krevety a společně restujte. Přidejte nakrájenou cibulku a salát pak choi. Smíchejte sójovou omáčku, javorový sirup, bílé víno a olej, a nalijte to do pánve. Nechte probublat a mírně zredukovat a vložte uvařené nudle. Dobře promíchejte, aby omáčka obalila soba nudle, přidejte dle chuti sůl, pepř a chilli a můžete podávat.