Uzené vepřové ocásky s restovaným celerem

Uzené vepřové ocásky s restovaným celerem

Nejen na polévku se hodí tahle skvělá masová záležitost. Skoro bych řekla nedoceněná. Na vepřovém ocásku je spousta masa, která se dá stále dobře využít. Není potřeba ho předem vařit, protože pečením se maso téměř rozpadá. Nepotřebuje ani žádné dlouhé přípravy a dochucení, paprika a kmín bohatě postačí.
A k němu skvělá zeleninová příloha. Restovaný celer je naprosto nepřekonatelná příloha. Touto přípravou je jeho chuť úplně jiná, přidáním bylinek nebo koření ji ještě vyšperkujete.

 

Ingredience:

na vepřové ocásky:

  • 1,6 kg uzených vepřových ocásků
  • 1 velká cibule
  • 6 stroužků česneku
  • drcený kmín
  • sladká červená paprika

na restovaný celer:

  • celer
  • drcený kmín
  • sušený tymián
  • sůl, pepř

 

Postup:

Nejdřív si orestujte cibulku nakrájenou na drobno. Přidejte i na plátky nakrájený česnek. Pak vše přendejte do pekáčku, ve kterém se bude maso péct. Ve výpeku pak opečte maso nakrájené na větší kusy ze všech stran. Přendejte ho do pekáčku k cibuli, posypte paprikou a drceným kmínem a podlijte trochu vodou. Pečte cca 1,5 h přikryté. Pak jen lehce ještě na barvu odkryjte. Maso bude krásně měkké.

Celer nastrouhejte na hrubo a restujte spolu s kořením na trošce olivového oleje do změknutí. Dle chuti můžete začít základem cibulky a česneku.

 

 

Uzené vepřové ocásky s restovaným celerem_1

 

Uzené vepřové ocásky s restovaným celerem_2

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>