Vynikající briošky s oříškovým nugátem, který mimochodem chutná jako nutela, ovšem s mnohem příznivějším složením. vás potěší k snídani, na svačinu a bez pochyby je ocení každá návštěva.
Nepotřebují dlouhé představování, prostě si je upečte a uvidíte samy.
Ingredience:
- 250 ml vlažného mléka
- 1 balení sušených kvasnic ( cca 12 g)
- 1 vejce
- 60 g rostlinného oleje
- 80 g cukru krystal
- 1 třtinový cukr s citronovou kůrou Dr. Oetker
- cca 550 g hladké mouky
na náplň:
- oříškový nugát Dr. Oetker
Postup:
Do větší mísy nalijte vlažné mléko, k němu nasypte kvasnice, oba cukry, olej a vejce, společně vše promíchejte.
Pak začněte přidávat mouku až vám vzniklé hladké a pružné těsto. To nechte pod utěrku odpočívat cca 1/2 až 1h v teple.
Připravte si náplň. Oříškový nugát nechte rozehřát dle návodu na obalu.
Odpočaté těsto rozválejte na vále a potřete připraveným nugátem.
Těsto srolujte po delší straně do rolády a z ní nakrájejte silnější plátky. Naskládejte je na pekáč s pečícím papírem, ne moc těsně k sobě, při pečení nabydou.
Pečte v předehřáté troubě na 175°C cca 15 minut.