Briošky s oříškovým nugátem

 

  Vynikající briošky s oříškovým nugátem, který mimochodem chutná jako nutela,  ovšem s mnohem příznivějším složením. vás potěší k snídani, na svačinu a bez pochyby je ocení každá návštěva.
Nepotřebují dlouhé představování, prostě si je upečte a uvidíte samy.

 

Ingredience:

  • 250 ml vlažného mléka
  • 1 balení sušených kvasnic ( cca 12 g)
  • 1 vejce
  • 60 g rostlinného oleje
  • 80 g cukru krystal
  • 1 třtinový cukr s citronovou kůrou Dr. Oetker
  • cca 550 g hladké mouky

na náplň:

  • oříškový nugát Dr. Oetker

 

Postup:

Do větší mísy nalijte vlažné mléko, k němu nasypte kvasnice, oba cukry, olej a vejce, společně vše  promíchejte.
Pak začněte přidávat mouku až vám vzniklé hladké a pružné těsto. To nechte pod utěrku odpočívat cca 1/2 až 1h v teple.
Připravte si náplň. Oříškový nugát nechte rozehřát dle návodu na obalu.
Odpočaté těsto rozválejte na vále a potřete připraveným nugátem.
Těsto srolujte po delší straně do rolády a z ní nakrájejte silnější plátky. Naskládejte je na pekáč s pečícím papírem, ne moc těsně k sobě, při pečení nabydou.
Pečte v předehřáté troubě na 175°C cca 15 minut.

 

Briošky s oříškovým nugátem-1

 

Briošky s oříškovým nugátem-2

 

Briošky s oříškovým nugátem-3

 

Briošky s oříškovým nugátem-4

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.