Pokud máte letos v plánu připravit „handmade“ dárky, je ten nejvyšší čas začít s přípravami.
Vánoční perníková granola může být skvělým jedlým dárkem, obdarovanému jím uděláte určitě velkou radost. Vlastnoručně a s láskou vyrobené dárky, každý obdarovaný ocení.
Přestože si většinou dělám vlastní perníkové koření, neodolala jsem a použila již hodové. Dostala jsem k vyzkoušení perníkové koření Dr. Oetker a upekla jsem z něho nejen granolu, ale také perníčky. Je jednoduše skvělé, krásné voní, takže když se mi nebude zrovna chtít dělat to své, sáhnu jistě po tomhle, někdy se to prostě hodí 😉
Ingredience:
- 500 g celozrnných vloček
- 3 lžičky perníkového koření Dr. Oetker
- 1/2 lžičky skořice
- 8 lžic medu
- 3 lžíce kokosového oleje
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 hrsti sušené moruše
- 1 hrst sušených třešní
- 1 velká hrst mandlových plátků
Postup:
Vločky nasypte do velké mísy přidejte koření. V rendlíčku smíchejte oba oleje a medu a nechte rozpustit. pak medovou směs nalijte na vločky a dobře promíchejte, aby se dostala úplně všude a pěkně obalila vločky.
Takto připravené vločky přesuňte na pekáč s pečícím papírem a pečte cca 15 minut na 180°C. během pečení kontrolujte. Pak vmíjchejte moruše, třešně a plátky mandlí a pečte dalších 10-15 minut.
Hotové vločky nechte zchladnout a přendejte do sklenic.